top of page

ICV

 

ICV je kratica za Internationaler Controller Verein (ICV) oz. Mednarodno združenje kontrolerjev. Ustanovljeno je bilo leta 1975 v Gautingu (Munchen, Nemčija). 20 let je bilo to samo nemško združenje kontrolerjev (CV). Pred 15 leti pa se je začela intenzivna internacionalizacija in je postalo mednarodno združenje kontrolerjev. Iz Nemčije se je razširilo v številne druge države Evrope (Avstrija, Švica, Španija, Poljska, Litva, Estonija, Mađarska, Bolgarija, Romunija) pa tudi v Ameriko in na Kitajsko. Od leta 2008 deluje tudi v Sloveniji.

 

ICV ima preko 6500 individualnih članov in preko 100 podjetij. Deluje preko regionalnih in strokovnih/projektnih delovnih skupin (WG – work group). Vsaka skupina redno organizira delavnice in sestanke (2–4 krat letno), na katerih se kontrolerji izobražujejo in izmenjujejo izkušnje. Skupine se povezujejo tudi mednarodno in s tem tudi izmenjava izkušenj dobi nove razsežnosti. V letu 2015 je bila ustanovljena tudi WG International, v kateri sodelujejo člani WG iz različnih držav na konkretnem mednarodnem projektu.

 

Več o ICV na povezavi...

icv.jpg

ICV Slovenija

V Sloveniji imamo društvo od leta 2008. Slovenska delovna skupina ima kontrolerje iz različnih panog. Druži nas pripadnost kontrolingu.

Sestajamo se večkrat na leto na rednih srečanjih, kjer se izobražujemo, izvajamo delavnice in izmenjujemo izkušnje.

Vabimo vse zainteresirane, da se nam pridružite.

 

Želim postati član...

Več o delovanju slovenske skupine si preberite na povezavi...

bottom of page